NO a la llei de l’avortament

Resolució aprovada per unanimitat en l’Assemblea General del Procés Constituent en rebuig de l’avantprojecte de llei d’avortament impulsat pel govern del Partit Popular

NO a la llei de l'avortament

L’Assemblea General del Procés Constituent, en la seva primera trobada el dia 22 de desembre de 2013 a Sabadell, expressa el seu absolut rebuig a l’avantprojecte de l’anomenada Llei per a la Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de les Dones Embarassades aprovada el divendres 20 en Consell de Ministres del govern del Partit Popular.

Dret al Propi Cos, il·lustració de Joan Turu

En cas de finalment ser aprovada, la reforma situarà l’Estat espanyol entreels països més restrictius de la Unió Europea en drets sexuals i reproductius de les dones i el farà incomplir diverses conferències de les Nacions Unides que el mateix Estat espanyol va subscriure i ratificar. És una reforma que busca la tutela dels cossos de les dones per part de l’Estat i constitueix un greu atemptat contra l’autonomia i la llibertat de les dones a decidir sobre les seves vides.

Davant la criminalització del Govern de les dones en situació d’un embaràsno desitjat, nosaltres considerem que la política en relació a l’avortament ha de raure en la prevenció, on es prioritzi una educació sexual, reproductiva i afectiva que promogui que totes les persones prenguem des de la nostra joventut decisions informades, respectuoses i honestes amb nosaltres mateixes i qui ens envolta. Una educació sexual i afectiva que promogui relaciones saludables i alhora contribueixi a evitar els embarassos no desitjats.

Tanmateix, el Partit Popular ho aborda amb un atac contra l’autonomia i la llibertat de les dones sense precedents des de la dictadura franquista, victimitzant, culpabilitzant i tutelant les dones, criminalitzant els i les professionals de la salut, establint barreres a l’accés de la interrupció voluntària de l’embaràs en funció de la situació socioeconòmica de cada dona i promovent el retorn de l’avortament a la clandestinitat, el qual tindrà com a resultat greus riscos per a la salut i fins i tot la vida de les dones.

Com a persones que treballem per la llibertat i la justícia social estem absolutament en contra que qualsevol poder, sigui el polític, el judicial, el mèdic o el religiós, controli o prohibeixi les nostres decisions i pretengui tutelar els nostres cossos. L’avortament i el dret a decidir no han de ser qüestions jurídiques sinó de salut i de drets fonamentals de les dones.

Des del Procés Constituent treballem per una societat més lliure, més justa, més igualitària i equitativa i considerem que aquest objectiu mai podrà ser plenament assolit sense la llibertat de les dones a decidir sobre els seu cossos i la seva maternitat. És per això que ens posicionem en contra de la retrògrada i reaccionària reforma del Govern espanyol. I és també per això que expressem el nostre absolut suport als col·lectius de dones i professionals de la salut en la seva lluita per impedir que l’avantprojecte es converteixi en llei i fem una crida a totes les dones i homes de Catalunya, els Països Catalans i l’Estat espanyol a participar en les mobilitzacions i protestes per aturar aquest greu atac sobre el dret al propi cos.

Sabadell, 22 desembre 2013

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Documents, Noticies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s