Resums #Diàlegs14J

Resums #Diàlegs14J

06/08/2013

BUIDAT DE LA JORNADA DE DIÀLEGS MÚLTIPLES

zip

“APROFUNDINT EN ELS PUNTS DEL MANIFEST”

DISSABTE 14 DE JULIOL, LA SALLE BONANOVA

Aquesta Jornada va consistir en la trobada de diferents persones interessades en el desenvolupament del procés constituent, reunides durant tot el dia per tal d’identificar aquells temes que voldríem aprofundir dins els diferents punts del manifest.

La metodologia que es va utilitzar va ser la dels diàlegs múltiples, que facilitava utilitzar la capacitat de comunicar-nos en un grup; de “posar en comú” les diferents visions al voltant d’un tema.

debats_14J

Desprès del plenari inicial o es va informar de la jornada i el seu funcionament tots els participants es van distribuir segons el punt de manifest que haguessin escollit. En aquest moment de trobada es que als participants que ho desitgessin a explorar conjuntament el contingut i enriquir-lo amb les diferents aportacions a través d´undiàleg. Per poder-ho fer inicialment calia configurar  un programa- agenda a partir de la proposta de temes en els que tenien interès i que volien tenir un espai per conversar, explorar…  seguidament s’exposava a un espai visible el programa – agenda i a partir d’aquell moment cada persona anava aquell diàleg que més l’interessava per desenvolupar el diàleg fins a les 17.00 de la tarda, que ens trobaven de nou amb plenari per tancar la jornada.

En els diàlegs no es pretenia  arribar a cap conclusió, ni hi havia votacions ni es prenien decisions sobre cap dels temes que es debatien, sinó que es tractava dinamitzar el debat intern, de posar en comú les diferents visions al voltant dels temes que es proposaven i mateixos recollir idees, dubtes, valors, propostes, alternatives i consideracions diverses sobre el punt del manifest sobre el que s’estava treballant.

Cada diàleg era un espai per expressar les pròpies visions sobre el tema plantejat, d’acord amb l’experiència particular; un espai per intercanviar visions, opinions sobre el tema proposat, sense el compromís d´arribar a acords ni decisions.

Per  tal de facilitar l´ús de la pròpia autoritat i corresponsabilitat en el desenvolupament i continguts de l’activitat dels diàlegs, es proposa les següents normes amb les quals cal comprometre’s per al bon funcionament del procés:

 • Qui sigui que vingui és la persona més adequada
 • Allò que succeeixi serà justament l’única cosa que podria haver succeït
 • Sigui quan sigui que comenci, aquest és justament el moment adequat
 • Quan acaba, s’acaba.
 • “Llei dels dos peus”: tots els participants poden anar on vulguin i en el moment que vulguin, i qualsevol dels rols que una persona prengui durant aquest espai obert formen part de l’activitat.

Al finalitzar cada un dels diàlegs, la persona que havia proposat el tema es responsabilitzen de fer un resum dels continguts tractats, que va posar a disposició de la organització.

 1. 14 diàlegs
 2. 15 diàlegs
 3. 12 diàlegs
 4. 9 diàlegs
 5. 6 diàlegs
 6. 12 diàlegs
 7. 14 diàlegs
 8. 10 diàlegs
 9. 5 diàlegs
 10. 11 diàlegs

Es van fer un total de 108 diàlegs, classificats segons el següent: punts del manifest

Van participar un total de: 988 persones.

Seguidament us passem els diferents buidats.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Documents. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s